CarWise Rental Services nieuwsbrief – Mei 2019

Wist u dat…

Nieuwe RentWise versie, 18.3 + vernieuwde SQL

Op de CarWise supportsite is de nieuwste versie van RentWise beschikbaar. Wij adviseren om deze update uit te voeren, zodat uw systeem gereed is voor toekomstige aanpassingen en uitbreidingen. Een actuele versie is een vereiste voor bijvoorbeeld installatie van het nieuwe planbord en het kunnen gebruiken van een aantal nieuwe modules (bijvoorbeeld de module realtime webreserveringen intern).

Update: Het Nieuwe Planbord is succesvol getest bij een aantal klanten tijdens een pilot-periode. De laatste aanpassingen worden nu verwerkt en dan gaan we het planbord gefaseerd uitrollen bij alle dealers. U ontvangt te zijner tijd bericht van uw accountmanager om de installatie en training te plannen.

Let op: De nieuwste functionaliteiten van RentWise worden ondersteund vanaf SQL-server 2012 en bij voorkeur SQL 2014 of later.

Nieuwe Rent-tarieven

Sinds 1 februari dit jaar zijn de nieuwe Rent-tarieven uitgeleverd. De prijslijsten zijn beschikbaar via de CarWise supportsite. Door het inlezen van deze tarieven bent u verzekerd van de meest actuele prijzen, akkoord bevonden door de importeur en leasemaatschappijen. Hiermee voorkomt u eventueel gemiste omzet en foutieve ROB-aanvragen.

Aanmelding ELENA

Het blijkt dat het aantal mutaties op ELENA achterblijft. Om op de lange termijn zo betrouwbaar mogelijke informatie te kunnen verstrekken is het van belang dat we de mutaties van de notoire huurders goed blijven doorgeven aan de BOVAG. In het programma RentWise is ELENA te vinden onder menu: RentWise -> Activiteiten.

Wat houdt ELENA in

De bij BOVAG aangesloten verhuurbedrijven maken gebruik van een landelijk waarschuwingssysteem ('ELENA'), waarmee ze elkaar informeren over klanten die zich eerder niet aan de spelregels van een huurcontract hebben gehouden. De opname van de gegevens staat vermeld in artikel 19 van de algemene huurvoorwaarden.

Een aantal redenen voor registratie in ELENA:

 1. Diefstal/verduistering van de huurauto of -motor door de huurder.
 2. Het niet betalen van openstaande rekeningen.
 3. Openstaande boetes bij het CJIB.
 4. Opzettelijk (WA-)schade toebrengen aan de huurauto of –motor.
 5. Het opgeven van een valse identiteit en een vals adres.

Redenen om ELENA te gebruiken:

 1. Voorkomen van schade of verduistering van uw voertuigen door de klant vooraf te checken.
 2. Waarschuwing voor klanten die zich bij u misdragen hebben.
 3. Voldoen aan de voorwaarden van uw verzekeraar zo houdt u de verzekeringsvloot zo aantrekkelijk mogelijk.
 4. Doe via ELENA snel en direct aangifte bij de politie en melding bij uw verzekeraar.
 5. Voldoe aan de privacywetgeving.

Laten we elkaar op deze manier helpen om die klanten buiten de deur te houden die zich niet aan onze spelregels houden.

Mocht u vragen hebben omtrent Elena dan kunt u zich richten tot de servicedesk van Elena. www.elena.nl

Trainingen

Klinkt het vanzelfsprekend dat vervangend vervoer een kostenpost is? Worden verborgen kosten zoals schades, brandstof en/of meer kilometers niet "altijd" doorbelast? Kortom, heeft u het idee dat de RentWise software binnen uw dealerbedrijf niet optimaal wordt gebruikt?

CarWise kan u of uw personeel trainen om, naast een ervaren gebruiker van RentWise, een professioneel mobiliteitsleverancier te worden. CarWise biedt meerdere interessante trainingen aan, waaronder:

Gevorderde Training RentWise

Werkt u al met onze RentWise software en bent u toe aan verdieping in het systeem of wenst u (nog) meer inzicht in de kosten en opbrengsten van uw wagenpark? Onze Gevorderden Training RentWise sluit hier naadloos op aan. Onderwerpen die onder andere aan bod komen tijdens deze training:

 • Interpreteren van managementinformatie zoals kengetallen, bezettingsgraad e.d.
 • Beheer in RentWise
 • Query’s opstellen
Zakelijke markt Training

Als u uw klanten wilt ontzorgen op mobiliteitsgebied, kunt u bijvoorbeeld denken aan een oplossing als shortlease. Hoe kan verhuur worden ingezet als extra verkoop tool bij uw zakelijke klanten? Voor antwoord op deze en nog veel meer vragen, volg onze Zakelijke Markt Training Rent. Onderwerpen die onder andere aan bod komen tijdens deze training:

 • Mobiliteitsbehoefte in kaart brengen
 • Verhuur als breekijzer voor sales en relatiebeheer
 • FleetRent; als partner in business
 • Connected Mobility & RentWise

De trainingen kenmerken zich door een goede mix tussen praktijk en theorie met voldoende interactie.

Via de onderstaande link kunt u zich digitaal inschrijven voor één van onze trainingen:
https://carwise.nl/rental/trainingen/aanmelden/

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met uw accountmanager. De volledige trainingswijzer, met alle door CarWise aangeboden trainingen, vindt u op de supportsite via: https://supportwise.carwise.nl/

Koppeling FleetWise – RentWise

Vanaf RentWise versie 7.18.2 is de koppeling beschikbaar tussen FleetWise en RentWise. Wat betekent dit voor u?

 • Dat voor elke nieuwe auto inzet in RentWise het ingeven van het kenteken bij wagenpark activiteiten voldoende is (mits de auto in FleetWise aangemeld is).
 • Dat automatisch alle autogegevens uit FleetWise worden overgenomen in RentWise.
 • Dat u alleen nog maar de inzetsoort (demo, rental of vervangend vervoer) in hoeft te vullen en eventueel de inzetdatum hoeft aan te passen.
 • Dat mogelijke typefouten tot het verleden behoren, omdat de gegevens rechtstreeks van het RDC worden onttrokken. Dit levert u een behoorlijke tijdswinst op.

Module "Kengetallen per maand ontvangen"

Per kwartaal ontvangt u een uitgebreide rapportage met de belangrijkste zaken uit uw Rent-activiteiten. Enkele waarden die vanuit deze rapportage goed te analyseren zijn:

 • Hoe uw omzet verdeeld is tussen interne en externe debiteuren,
 • Hoe de bezettingsgraad op uw vloot is,
 • Wat de omzet per voertuig bedraagt.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. De rapportage is vele malen uitgebreider en geeft ook inzicht in uw prestaties ten opzichte van de landelijke cijfers en “vergelijkbare” bedrijven.

Om nog beter inzicht te krijgen en tijdig te kunnen schakelen hebben wij de mogelijkheid ontwikkeld om u maandelijks van deze cijfers te voorzien. Deze cijfers worden toegezonden in de bekende lay-out en samen met uw wagenpark (incl. statistiek per kenteken) in Excel.

Bent u actief bezig met uw Rent-activiteiten en heeft u interesse om deze cijfers maandelijks te ontvangen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Module "Real-Time Web-reservering"

CarWise heeft speciaal voor intern gebruik een nieuwe module ontwikkeld; Real-Time Web-reservering. Met deze module kunnen medewerkers binnen uw bedrijf eenvoudig een auto reserveren zonder enige kennis te hebben van het RentWise-programma. Er zijn talloze situaties waarvoor deze tool handig kan zijn, zo kunnen bijvoorbeeld verkopers auto’s reserveren voor proefritten en kan er op zaterdag een auto uitgegeven worden bij afwezigheid van een receptionist. Hiermee voorkomt u “dwalende notitieblaadjes” en bent u verzekerd van een sluitende kilometerregistratie.

Even voorstellen..

Binnen CarWise Rental Services hebben wij een nieuwe collega. In februari heeft Ruud Gerrats zich aangesloten bij het team van accountmanagers. Ruud is reeds geruime tijd werkzaam binnen de autobranche. Het rayon van Ruud zal vooral in het zuiden van Nederland zijn.

Ruud is hoofdverantwoordelijk voor één van de merken die wij bedienen, maar daarnaast beheert hij ook de overige merken in zijn rayon. Mocht u een afspraak in willen plannen met één van de accountmanagers, neemt u dan contact op via het telefoonnummer van CarWise 036 538 20 60 of uiteraard rechtstreeks via uw contactpersoon.

Ruud Gerrats
Accountmanager CarWise Rental Services
06 15 17 00 91
r.gerrats@carwise.nl